Share

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΡΥΠΙΩΤΗ : ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ‘’ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ’’ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ & ΣΠΑΡΤΗΣ
-ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ ΕΥΣΤΑΘΙΟ

Ευτυχής συγκυρία σε μια μεγάλη παράσταση θεατρική παράσταση ‘’ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ’’ με τιμώμενο πρόσωπο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ Ευστάθιο, στο κατάμεστο Επιδαύριο Θέατρο ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης ανακοίνωσε τα έσοδα θα δοθούν στο Άσυλο Ανιάτων ‘’ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ’’.

Στην προσφώνηση του ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης τόνισε  ότι η  επιλογή της θεατρικής παράστασης με εξαιρετικούς ηθοποιούς και  επικεφαλής την Δέσποινα Μπεμπεδέλη και τον Ζαχαρία Καρούνη, έχει διαχρονικότητα  τόνο κι χρώμα καθώς και επικαιρότητα, με τις βίαιες μεταναστεύσεις των λαών και τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις, καθώς και τον ‘’Γολγοθά’’ του Ελληνισμού στις δύσκολες καμπές της ιστορίας.
Η τιμητική διάκριση στον Ιεράρχη μας εκ μέρους του Δήμου Ευρώτα είναι η ελάχιστη τιμή, μπροστά στο δύσκολο και μεγάλο έργο που επιτελεί μέσω τον Ιδρυμάτων και των Παιδικών Κατασκηνώσεων στην εποχή της κρίσης.
Η απόφασή μας να δοθούν τα χρήματα της συγκεκριμένης παράστασης στο Άσυλο Ανιάτων δείχνει την δική μας απόφαση ότι η συμπαράσταση στους αναξιοπαθούντες είναι βιωματική πρακτική του Δήμου και των Δημοτών μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Ευστάθιος εμφανώς συγκινημένος, αφού εξήρε την προσωπικότητα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην αξία της προσφοράς της δωρεάς προς τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.
Με αφορμή το περιεχόμενο του έργου όπου το κεντρικό πρόσωπο ‘’ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ’’ εξιστορεί στην πορεία των Μικρασιατών μετά την καταστροφή του 1922 μίλησε για τα προτερήματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε και υπενθύμισε ότι δεν υπάρχουν ΄΄Χαμένες Πατρίδες, αλλά ‘’Αλήσμόνητες Πατρίδες’’ ,που ζουν στην καρδιά μας!!!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ‘’ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ’’ – ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ  
Τα λόγια χάνουν την αξία τους μπροστά στο μεγαλείο του έργου και της ερμηνείας των ηθοποιών.
Το κατάμεστο θέατρο απέδωσε με το χειροκρότημα του την αξία αυτής της μεγαλειώδους παράστασης.
Συντελεστές:
Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή
Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ, Γιώργος Φλωράτος
Μουσική – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης
Μουσική Διδασκαλία: Χαρά Κεφαλά
Πρωτότυπα τραγούδια: Στίχοι: Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, Μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης
Σαντούρι: Ιωάννα Ρήγα, Κρουστά: Κωνσταντίνος Καλατζής
Σχεδιασμός – Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Πάστρα
Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός
Διεύθυνση & Επιμέλεια Παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου (Τέχνης Πολιτεία)
Σχεδιασμός αφίσας: Πάνος Παπαϊωάννου
Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Ζωγραφόπουλος
Video: Γιάννης Καρούνης
Παραγωγή: Ίδρυμα Πολιτισμού ”ΙΩΝΙΑ” (της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΜΙΟΤΥΠΑ – ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ –ΚΥΡΙΑΚΗ 30/7/2017