Αγρομετεωρολογικοί σταθμοί

   

Αγρομετεωρολογικοί σταθμοί

Αγρομετεωρολογικοί σταθμοί

Ο Δήμος Ευρώτα στηρίζει τους αγρότες με την τοποθέτηση Αγρό – μετεωρολογικών σταθμών !

Η νέα διοίκηση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία», στην προσπάθειά της να λειτουργήσει τις υπηρεσίες του Γεωργικού Ινστιτούτου Αστερίου έκανε ένα μικρό βήμα, με την προμήθεια και τοποθέτηση τριών Αγρό – μετεωρολογικών σταθμών, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής δια του
εκπροσώπου της Δημάρχου κ. Δήμου Βέρδου, ο οποίος είχε δεσμευτεί προεκλογικά γι’ αυτό.


Πρόκειται για ένα άρτιο λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα συλλέγει δεδομένα που θα αξιοποιηθούν, προκειμένου να περάσουμε από την συμβατική γεωργική καλλιέργεια στην γεωργία ακριβείας.
Οι σταθμοί αυτοί, οι οποίοι επισημαίνω ότι έχουν κι’ άλλες δυνατότητες που θα εκμεταλλευτούμε στο μέλλον, τοποθετήθηκαν ήδη στο Αστέρι, στην Απιδιά και στις Κροκεές.


Επίσης, στο Γεράκι υπάρχει ήδη αντίστοιχος σταθμός τοποθετημένος από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, τη συντήρηση του οποίου αναλαμβάνει πλέον η Κοινωφελής Επιχείρηση και θα συνδεθεί και αυτός στο δίκτυο μαζί με τους υπόλοιπους. Βέβαια στόχος μας είναι η τοποθέτηση και νέων σταθμών.


Η χρηματοδότηση γίνεται με πόρους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ευρώτα. Το σύστημα αυτό θα καταγράφει και θα αναλύει τις τιμές των μικροκλιματικών και εδαφικών συνθηκών (θερμοκρασία του αέρα, υγρασία του αέρα, βροχόπτωση, ταχύτητα και διεύθυνση του ανέμου) και οι πληροφορίες αυτές, οι οποίες θα επιδέχονται την επεξεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών, θα είναι προσβάσιμες στους γεωργούς και στους γεωπόνους του Δήμου Ευρώτα καθώς και στον ΕΛΓΑ, ο οποίος με ένα αξιόπιστο και αντικειμενικό σύστημα θα ενημερώνεται και θα προχωρεί στις αναγγελίες.

Οι προαναφερόμενες πληροφορίες θα ξεκινήσουν να δίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ευρώτα, σε εύλογο χρονικό διάστημα 30-40 ημερών (Θα υπάρξει και νέα ανακοίνωση).


Με την εγκατάσταση του συστήματος αυτού στοχεύουμε :
• Στην ακριβή πρόγνωση καιρικών συνθηκών
• Στην πλήρη και ακριβή καταγραφή τους
• Στην τεκμηρίωση ακραίων καιρικών φαινομένων που δυστυχώς τα τελευταία
χρόνια πλήττουν το Δήμο μας


Ο Δήμος Ευρώτα στηρίζει έμπρακτα τους γεωργούς, επειδή οι μετεωρολογικοί σταθμοί αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των αγροτών και μια καινοτομία που θα ωφελήσει τον αγροτικό κόσμο και θα τον θωρακίσει απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Εκ του Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Δ.Ε.
«Ευρώτειος Πολιτεία»
Ο Πρόεδρος
Ζάχος Μπούτσαλης

Ιστοσελίδες Μετεωρολογικών Σταθμών

Αστέρι : penteli.meteo.gr/stations/asteri
Απιδιά : penteli.meteo.gr/stations/apidia
Κροκεές : penteli.meteo.gr/stations/krokees
Γεράκι : meteoclima.hua.gr/stations/geraki

Σχετικά Έγγραφα