ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΟΜΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

Εγκαινιάστηκε, εχθές, 19 Ιουλίου, στο Γεράκι η δομή διδασκαλίας υφαντικής τέχνης που θα λειτουργήσει στον Δημοτικό Ξενώνα Γερακίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Προγραμματισμένες συναντήσεις στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δ. Βέρδος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, κ. Στ. Πέτσα, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος Αντιστράτηγο κ. Σ. Κολοκούρη , τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου καθώς και με άλλους ανώτατους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

Με σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές δραστηριότητες την προηγούμενη εβδομάδα για την Λακωνία αλλά και για τον Δήμο Ευρώτα ειδικότερα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Με τον κ. Γιαννακόπουλο Αλέξιο, εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του τμήματος κτηνιατρικής, συναντήθηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου στο γραφείου του ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος. Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι άμεσος συνεργάτης του προϊστάμενου του Τμήματος , κ. Μπιλίνη Χαράλαμπου.

Η συζήτηση εστιάστηκε στο πρόγραμμα αντιμετώπισης του Ιού του Δυτικού Νέιλου στον Δήμο Ευρώτα, και στις δράσεις που έχουν ήδη γίνει προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από την συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 6.1 « ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»

Ο Δήμος Ευρώτα ενημερώνει του δημότες και όλους του ενδιαφερόμενους ότι δημοσιεύτηκε η προδημοσίευση για την 3η πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1 « εγκατάσταση νέων γεωργων»

Η προδημοσίευεση περιλαμβάνει πληροφοριακά στοιχεία για το Υπομέτρο, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τις βασικές δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την ένταξη των ενδιαφερομένων σε αυτό.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΤΚ ΜΥΡΤΙΑΣ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Μαυροβούνι, της Κοινότητας Μυρτιάς και πιο συγκεκριμένα σε πυκνή δασική έκταση πευκοδάσους.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ & ΕΥΡΩΤΑ - ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα και την οικονομική δραστηριότητα στη περιοχή μας, θα δημιουργήσουμε μια ομάδα <Δίκτυο Παραγωγών Φυτικών Προϊόντων και Καλλυντικών>  με την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δίκτυο Συνεργασίας για την Ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης & Ευρώτα, που θα συνδέσει μεταξύ τους (network) όσες και όσους ασχολούνται με τους τομείς των φυσικών αλοιφών, καλλυντικών και προϊόντων.

ΈΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ «ΜΗΔΕΙΑ»

Ο Δήμος Ευρώτα ενημερώνει πως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από τον παγετό που έπληξε την περιοχή μας το διάστημα 16 έως 18 Φεβρουαρίου.

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου covid-19 εξασφάλισε ο Δήμος Ευρώτα για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, καθώς ξεκίνησε η δια ζώσης επαναλειτουργία και των γυμνασίων και λυκείων.Συγκεκριμένα η διαδικασία διεξαγωγής των rapid tests ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

            Ο Δήμος Ευρώτα με κάθε πρόσφορο τρόπο προσπαθεί να συμβάλει στην παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στην περιοχή και την εκτίμηση της κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον.

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Εσωτερικών και πραγματοποίησε συνάντηση  με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη.

Σελίδες