ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

   

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ & ΣΠΑΡΤΗΣ κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ


Μία σεμνή τελετή προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου έλαβε χώρα στο Βρονταμά την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020. Η έμπνευση κι ο σχεδιασμός της εκδήλωσης ανήκει στην Πρόεδρο της Κοινότητας Βρονταμά κα Ελένη Καρκά, ενώ υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Κοινότητας και ου Δήμου Ευρώτα.
Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό, που απηύθυνε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θεάρεστο έργο του σεπτού ποιμενάρχη και τόνισε την αδιάλειπτη και σημαντική προσφορά του στο ποίμνιο του. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης και κ. Νεοκλής Κρητικός κι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.
Ακολούθως έγινε η παρουσίαση του σπουδαίου έργου του Μητροπολίτη από την κεντρική ομιλήτρια κα. Παναγιώτα Σταπάκη. Στον μεστό λόγο της φώτισε σημαντικές πτυχές της προσωπικότητας του Σεβασμιωτάτου, στάθηκε ιδιαίτερα στον πολυσχιδή ρόλο του στην πνευματική και κοινωνική ζωή της μητροπολιτικής περιοχής του, ενώ δανείστηκε λόγια δικά του για να περιγράψει τη μεγαλοσύνη του.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τους εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης, με την ταπεινότητα που τον διακρίνει ανέφερε: «Όλα αυτά που γίνονται υπό της σκέπη της Μητροπόλεως μας είναι έργα κοινής προσπάθειας κι είναι η αναπνοή μου. Επομένως η
κινητήριος δύναμη ζωής για μένα. Η τιμητική αυτή διάκριση δεν αφορά εμένα αλλά την Εκκλησία και τον τόπο μας».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον Μητροπολίτη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με τον οποίο τους συνδέει στενή και μακροχρόνια φιλική σχέση.
Εκτός των προαναφερθέντων, παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Νίκων Τζινιέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Σταματάκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα, κληρικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος δημοτών.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ