ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΚΑΠ) 2021-2027

   

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΚΑΠ) 2021-2027

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΚΑΠ) 2021-2027

Ημερίδα με θέμα την  Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2021-2027 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στη Σκάλα.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αποτελεί την ενοποιημένη Αγροτική Πολιτική των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περιγράφει ένα σύνολο νόμων σχετικών με την γεωργία και την διακίνηση αγροτικών προϊόντων και όλες τις εκβάσεις που προκύπτουν, όπως η σταθερότητα των τιμών, η ποιότητα των προϊόντων, η επιλογή προϊόντων, η χρήση του εδάφους και η απασχόληση στον αγροτικό κλάδο. Κύριος στόχος της πολιτικής αυτής είναι ο ρόλος της γεωργίας στη διαφύλαξη και τη διαχείριση των φυσικών πόρων στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, των γεω-περιβαλλοντικών μέτρων, κ.ά.

    Σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, όπου ο αγροτικός χώρος μεταβαίνει στη νέα ΚΑΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αλλαγές που θα επέλθουν και τις σύγχρονες ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

 Η ημερίδα είναι προϊόν συνδιοργάνωσης του Δήμου Ευρώτα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η ενημέρωση θα γίνει από στελέχη του Υπουργείου.

Η παρουσία του κοινού θα είναι περιορισμένη βάση ατομικών προσκλήσεων λόγω των περιορισμών που ισχύουν για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19.