ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

   

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΤΑ
Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Δήμου Βέρδου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ευρώτα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ορκωμοσία δεν αποτελεί μία τυπική διαδικασία, αλλά μία συμβολική πράξη δέσμευσης κι ευθύνης απέναντι στους δημότες Ευρώτα. Ανέφερε, επίσης, ότι την 1 η Σεπτεμβρίου δε θα υπάρχουν αντίπαλοι, παρά μόνο συναγωνιστές στα μεγάλα ζητήματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου Ευρώτα.
Την τελετή ορκωμοσίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ενώ παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεόδωρος Βερούτης, Νίκωνας Τζινιέρης και Μιχάλης Σταματάκος, ο Διοικητής Α.Τ. Ευρώτα Παναγιώτης Λυμπέρης, εκπρόσωποι στρατιωτικών και διοικητικών αρχών, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων του Δήμου Ευρώτα και πλήθος δημοτών.


Ομιλία Ορκωμοσίας Δημάρχου

Σεβασμιότατε μητροπολίτα Μονεμβασίας και Σπάρτης κύριε Ευστάθιε , Αιδεσιμότατοι, Κύριοι βουλευτές ,
Κύριε διοικητά του Αστυνομικού Τμήματος Δήμου Ευρώτα
Κύριε εκπρόσωπε του εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού του Δήμου Ευρώτα
Κύριοι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων
Κύριοι περιφερειακοί , δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά που τιμάτε την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου. Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας και να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.
Για μία ακόμα φορά, από το βήμα αυτό, θα ήθελα να Εκφράσω τις ευχαριστίες εμού προσωπικά και των εκλεγμένων συμβούλων και στελεχών της Ανοικτής Πολιτείας Ευρώτα προς όλους τους συνδημότες μας που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία τη δημοκρατική εντολή να διοικήσουμε το Δήμο Ευρώτα την επόμενη τετραετία.
Αυτός ο όρκος που δώσαμε σήμερα δεν είναι για εμας τυπικός. Είναι πάνω απ’ όλα όρκος καθήκοντος, ευθύνης και δέσμευσης. Είναι όρκος που πυροδοτεί ένα νέο ξεκίνημα αφού παλαιά και νέα στελέχη, που συνθέτουν την νέα δημοτική αρχή, θα χαράξουμε όλοι μαζί μια νέα προοπτική και θα δώσουμε έναν σκληρό καθημερινό αγώνα για τον τόπο μας.
Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του δήμου με πλήρη συνείδηση των ευθυνών μας, με στόχο τη χρηστή διοίκηση και διαχείριση, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.
Συνεπείς στις προγραμματικές μας δηλώσεις, φιλοδοξούμε να ανταποκριθούμε στις αγωνίες και τις ανάγκες των δημοτών μας και να οικοδομήσουμε έναν ισχυρό Δήμο αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας.
Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε το ρεαλιστικό πρόγραμμα έργων που ήδη γνωρίζετε, με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η αλληλεγγύη και η εξωστρέφεια αποτελούν για εμάς προτεραιότητες.
Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να πετύχουμε το έργο μας.

Οφείλω από το βήμα αυτό να επαναλάβω και να τονίσω ότι οι εκλογές του Ιουνίου αποτελούν παρελθόν. Δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά μόνο συναγωνιστές. Έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα μεγάλα ζητήματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.
Οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι προσωπικοί άγονοι διαξιφισμοί δεν έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Κοινός αντίπαλος είναι μόνο τα προβλήματα και κοινός στόχος είναι να τα επιλύσουμε πρός όφελος των δημοτών μας. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η ενότητα και η συνεργασία.

Είναι αναγκαία η ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών.
Ζητάμε ενεργούς δημότες. Ζητάμε νέους με οράματα και προτάσεις. Ζητάμε διάλογο. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις νέες ιδέες. Γι’αυτό σας καλούμε όλους κοντά μας.
Κυρίες και κύριοι
Δεσμεύομαι η νέα δημοτική αρχή να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών διεκδικώντας από την κεντρική διοίκηση με σθένος και συνέπεια δίκαια αιτήματα για την ευημερία και την ανάπτυξη του Δήμου μας.
Δεσμεύομαι μαζί με τους συνεργάτες μου να εργαστούμε σκληρά δίνοντας λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Τέλος, δεσμεύομαι να εξακολουθώ να υπηρετώ το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης υπερασπιζόμενος μόνο το κοινωνικό συμφέρον.
Η πόρτα του δημαρχείου και όλων των υπηρεσιών του Δήμου θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Κυρίες και κύριοι,
Εύχομαι σε όλους υγεία που είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δύναμη.
Σας καλώ να στηρίξετε την νέα δημοτική αρχή και να μας εμψυχώσετε στο έργο μας.
Προχωράμε μαζί! Προχωράμε ενωμένοι για έναν ισχυρό Δήμο Ευρώτα!
Σας ευχαριστώ

Σχετικά Έγγραφα