ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΙΔΕΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΙΔΕΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 14-02-2022 θα αρχίσει η υποβολή δηλώσεων ζημιάς  από τον ΠΑΓΕΤΟ της 26ης-01-2022, για την κοινότητα Απιδέας  Οι δηλώσεις αφορούν ζημιές στην παραγωγή εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια εκτός ποικ. κλημεντίνη, λεμόνια και γκρέιπ - φρουτ), ελιάς και λοιπών καλλιεργειών.

Επισημαίνεται ότι τα πορτοκάλια ποικ. Βαλέντσια που ζημιώθηκαν από τον παγετό δε θα δηλωθούν στην παρούσα φάση. Θα ακολουθήσει επόμενη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι τα μανταρίνια ποικιλίας κλημεντίνη είναι εκτός ασφαλιστικής κάλυψης.

 

Επίσης από Δευτέρα 14-02-2022 θα αρχίσει η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από το ΧΑΛΑΖΙ της 01ης-02-2022 στην κοινότητα  Απιδέας . Σημειώνεται ότι στην αναγγελία αυτή θα δηλωθούν και τα πορτοκάλια ποικ. Βαλέντσια που έχουν ζημιά από χαλάζι.

Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί  που έχουν ζημιά και από παγετό και από χαλάζι θα υποβάλλουν μία δήλωση ζημιάς, για  χαλάζι, όπου θα δηλωθούν και τα πορτοκάλια ποικ. Βαλέντσια.

Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ  ΤΟΥ  20%  της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  που περίμεναν να συγκομίσουν, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς σύμφωνα με τα παραπάνω στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ μόνο κατόπιν ραντεβού, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  • Δήλωση καλλιέργειας ΕΛΓΑ 2021 (αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2021)
  • Αστυνομική ταυτότητα
  • Βιβλιάριο Τράπεζας

Τα τέλη εκτίμησης που καταβάλλονται από τους παραγωγούς με τη δήλωση ζημιάς για τις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι (0,10 €) ανά δένδρο.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ:

Οι δηλώσεις ζημιάς και για τις δύο αναγγελίες (παγετός 26-01-2022 και χαλάζι 01-02-2022) μπορούν να υποβληθούν  μέχρι και την Παρασκευή 25-02-2022.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εάν ο ενδιαφερόμενος συγκομίσει το δηλωθέν αγροτεμάχιο πριν πραγματοποιηθεί η εκτίμηση από  γεωπόνο του ΕΛΓΑ, για να γίνει η εκτίμηση οφείλει να αφήσει ασυγκόμιστα δέντρα «μάρτυρες» κατανεμημένα σε όλο το αγροτεμάχιο (ικανός αριθμός δένδρων).

 

 

Υποχρεωτική τήρηση μέτρων κατά την προσέλευση για τη δήλωση ζημιάς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού:

  1. Για την αποφυγή συνωστισμού η προσέλευση θα γίνεται αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού με τον ανταποκριτή της αντίστοιχης κοινότητας.
  2. Οι παραγωγοί θα εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό (rapid test αντιγόνου 48 ωρών)
  3. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Τηλέφωνα ανταποκριτών για ραντεβού:

 

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ  ΕΛΓΑ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΠΙΔΕΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΜΑΚΡΗΣ

 

2735360023

 

Δημαρχείο Σκάλας