ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ, ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ & ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ, ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ & ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ»

Γ. Πατούλης: «Οφείλουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών αλλά και για την πρόληψη των λοιμώξεων»

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2020 η διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής όπως και συλλόγων γονέων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Ευρώτα, με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»  οργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά,  με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας,  της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και με την ευγενική χορηγία της Pfizer, Ημερίδα ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Ευρώτα.

Η διαδικτυακή ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, σε νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών της περιοχής αλλά και σε μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που υλοποιούνται τακτικά στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ευρώτα στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα, λόγω των αυξημένων αναγκών από την πανδημία, επισήμανε την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση, με τους συναρμόδιους φορείς, που συνέβαλε στην αποτελεσματική πρόληψη εξάπλωσης και στον έγκαιρο περιορισμό της μετάδοσης.

Η κα Λιάνα Συμπάρδη, Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια Α’ Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν. Θριάσειο αναφέρθηκε στα αντιβιοτικά και στην άνευ ορίου κατανάλωσή τους. Επίσης τόνισε την σημασία των μέτρων υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται από τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τέλος ενημέρωσε για τις προφυλάξεις κατά των λοιμώξεων και για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

 

Στη συνέχεια η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου,  Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, αναφέρθηκε στην εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών στα πλαίσια του Π.Ο.Υ. ‘Έπειτα παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό e-bug καθώς και το παιδικό παραμύθι “Ποιος παγίδεψε την Πεννυ-Κιλλίνη” που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».

Στην διαδικτυακή ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε συμμετέχοντες, ομιλητές και τα στελέχη του Δήμου δήλωσε: «Το Δίκτυο μας δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας στους δημότες της χώρας. Έτσι και σήμερα πραγματοποιείται ημερίδα για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια, που στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των λοιμώξεων αλλά και της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών». Τέλος, η κα Μαρία Αϊδίνη αναφέρθηκε στη νέα Δημοτική Δομή, τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ που αποτελούν έναν κεντρικό θεσμό συντονισμού για το δημότη, σε όλα τα θέματα που αφορούν την Προληπτική Ιατρική και Προαγωγή Υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους στη δράση αυτή και δήλωσε: «Σε κατανάλωση αντιβιοτικών, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη, έχοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μικροβίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά. Με γνώμονα αυτά τα δεδομένα ξεκινήσαμε πριν 7 χρόνια Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», σε συνεργασία με φορείς και επιστημονικούς συνεργάτες. Στόχος μας ως Δίκτυο, είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και του υπόλοιπου πληθυσμού για την πρόληψη των λοιμώξεων αλλά και της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ