ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ COVID-19 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ COVID-19 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

Συνδημότισσες μου και συνδημότες μου,

 

Η πανδημία Covid- 19 έχει από την αρχή ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς κάθε τοπικής κοινότητας, δήμου ή περιφέρειας, που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και υγεία των πολιτών. Συνολικά και σε συνεργασία με τα κλιμάκια των αρμόδιων υπουργείων και φορέων, έχουμε δώσει μαζί τις μάχες μας ενάντια στον αόρατο εχθρό. Ο Δήμος Ευρώτα, έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή, πως με μεγάλη υπευθυνότητα και εγρήγορση, κατάφερε να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία και πρόκληση των καταστάσεων που ζούμε. Τόσο την πρώτη φορά, με τα πρώτα κρούσματα στην περιοχή μας, όσο και αυτήν, ελέγξαμε την κατάσταση, εξομαλύναμε τον κίνδυνο και το πιο βασικό, δώσαμε χέρι βοηθείας και σιγουριά στους συνανθρώπους μας. Και αυτή την δεύτερη φορά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον Δήμο μας, έχουμε μεριμνήσει και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, να αποφύγουμε και να προλάβουμε.

 

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή όχι μόνο είναι υπό έλεγχο, αλλά και δεν χρήζει ανησυχίας, πανικού και ιδίως  παρερμηνείας. Κατανοώ και συμμερίζομαι κάθε σας ανησυχία, αλλά σας διαβεβαιώνω, πως έχουμε κινηθεί με τεράστια προσοχή, μεθοδικότητα και το πιο βασικό, διακριτικότητα. Ο Δήμος μας, είναι κυρίως αγροτικός στο δυναμικό του, με μεγάλο ποσοστό υπερηλίκων συμπολιτών μας και αυτό όχι μόνο είναι σε εμένα προσωπικά οικείο, ως γέννημα θρέμμα του τόπου μας, αλλά και το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα προσφοράς. Είμαστε επαρκώς εξοπλισμένοι με  διαγνωστικά τεστ, των οποίων το απόθεμα θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες, αλλά και βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπεύθυνες αρχές, έχοντας άριστη συνεργασία. Ελέγχουμε την κατάσταση και εργαζόμαστε σκληρά και υπεύθυνα για την ασφάλεια σας. Ακόμα και αν οι συνθήκες ανατραπούν, γιατί ο ιός Covid -19, είναι πρωτόγνωρος στην επιστημονική κοινότητα, ο Δήμος μας σας διαβεβαιώνω, πως θα μπορέσει και πάλι να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά.

 

 

 Παρόλα αυτά, θα ήθελα να σας θυμίσω, πως καθώς η ατομική ευθύνη και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, είναι το μεγαλύτερο όπλο στην αντιμετώπιση του ιού παγκοσμίως, οφείλουμε και εμείς στον δήμο μας να πράξουμε αναλόγως. Προσωπική παράκληση ως πολίτης και άνθρωπος που αγαπά τον τόπο του, να μην διασπείρουμε φήμες και στοιχεία που δεν υφίστανται. Ο φόβος και ο θυμός όπως και η ανυπομονησία να τελειώσει όλο αυτό, που ταλαιπωρεί κάθε γωνιά της γης, είναι ανθρώπινα. Ας κινηθούμε όμως με ηρεμία και νηφαλιότητα και ας συνεργαστούμε με τους ανθρώπους που άοκνα εργάζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η πανδημία του Covid-19 στο Δήμο Ευρώτα δε βρίσκεται σε έξαρση, είναι μέχρι στιγμής υπό έλεγχο και είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται η στοχοποιήση και ο στιγματισμός των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται θετικοί στον ιό. Εν δυνάμει ασθενείς είμαστε όλοι μας, ας ευχηθούμε να είμαστε καλά και να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς ζωής. Σας παρακαλώ να συνεχίσετε να είστε, όπως και όλους αυτούς του μήνες στην συντριπτική πλειοψηφία ήσασταν, προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας, να φοράτε την μάσκα σας και να κρατάτε τις αποστάσεις, όπως έχουν εξ αρχής συμβουλέψει οι ειδικοί. Ο Δήμος Ευρώτα, είναι πάνω από όλα ένας αποτελεσματικός Δήμος, σε κάθε δυσκολία και το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Είναι όμως και ένας Δήμος με ανθρώπινο πρόσωπο και για αυτό είμαι ιδιαίτερα περήφανος που τον εκπροσωπώ και μπορώ να προσφέρω.

 

 

                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

 

 

                                       ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ