ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή είναι οι φετινές διήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στις 25-26 Αυγούστου από τον σύλλογο ΕΥΖΗΝ, τον Δήμο Ευρώτα και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία».

Συνδυάζουμε φέτος την Ιστορία με τον Πολιτισμό, με δύο εκδηλώσεις, την Πέμπτη 25 Αυγούστου στην πλατεία Πηγών Σκάλας και την Παρασκευή 26 Αυγούστου με θεατρική παράσταση στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη.

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας, την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 20:30, στην πλατεία Πηγών Σκάλας, περιλαμβάνουν χαιρετισμό και αφιέρωμα στη μικρασιατική καταστροφή από τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της μουσικής εκπομπής «Η αυλή των Χρωμάτων», Αθηνάς Καμπάκογλου και απαγγελία ποιημάτων με θέμα την καταστροφή της Σμύρνης από τον ηθοποιό Χάρη Εμμανουήλ Αγγουράκη.

Ακολουθεί συναυλία με τη χορωδία «Λιμπρέτο» του συλλόγου ΕΥΖΗΝ. Τη συναυλία τιμούν με την παρουσία τους και τραγουδούν οι: Τάνια Τρύπη, Σταύρος Νικολαΐδης, Παναγιώτης Πετράκης, Κωνσταντίνα Σιλεβρή και Χρήστος Κάλλοου. Τη συναυλία διευθύνει η μαέστρος Αναστασία Τζανετάκου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Μαίρη Σαραντοπούλου και η Πρόεδρος της Κοινότητας Σκάλας Ιωάννα Κούρλα, ενώ την εκδήλωση πλαισιώνει χορευτικά ο «Χορευτικός Όμιλος Σκάλας».

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 21:00, θα παρουσιαστεί στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη το έργο «Χρυσόστομος Σμύρνης», της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη, με πρωταγωνιστές τους: Τάνια Τρύπη, Χάρη Εμμανουήλ Αγγουράκη, Παναγιώτη Πετράκη, Σταύρο Νικολαΐδη, Κωνσταντίνα Σιλεβρή, Χρήστο Κάλλοου. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Ευρώτειος Πολιτεία» και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.