ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» που πραγματοποιεί το Ελληνικό ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και την έγκαιρή διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και μετά από αίτημα της Π.Ε.Λακωνίας και του Δήμου Ευρώτα, τα οποία έγιναν αποδεκτά, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Ευρώτα.

 Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών που συμμετείχαν στον προηγούμενο κύκλο εξετάσεων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στην ειδική αυτοκινούμενη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, που θα βρίσκεται σταθμευμένη από την  1η Δεκεμβρίου 2021 μπροστά στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2735029037, 27315029039, 2731363227 και 2737363220 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Οι εξετάσεις παρέχονται εντελώς δωρεάν, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια

Στη κινητή μονάδα τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του COVID 19 για την προστασία των προσερχομένων προς εξέταση γυναικών και του προσωπικού.

Οι διαγνώσεις των μαστογραφιών και των λαμβανομένων επιχρισμάτων γίνονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών των προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου. Οι γυναίκες ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους ταχυδρομικώς, με προσωπική επιστολή. Στις γυναίκες που είναι απαραίτητος περαιτέρω έλεγχος, οι εξετασθείσες καλούνται για συμπληρωματικές εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται δωρεάν, στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Την κάλυψη της δαπάνης για τη διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας χάρη στην πλήρη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, του Δήμου Ευρώτα και του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας.

Προκειμένου να προγραμματιστεί μία όσο το δυνατόν άρτια από κάθε άποψη προσφερόμενη υπηρεσία, σας παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας.