ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 80Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΡΑΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 80Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΡΑΚΑ

Με σεμνότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 80η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αγίου Δημητρίου με τη συνεργασία του Δήμου Ευρώτα και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, τελέσθηκε αρχικά Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του χωριού προς τιμήν της θυσίας των συμπατριωτών μας.

Τον ιστορικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Χρυσούλα Μπατσάκη.

Παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ Δήμος Βέρδος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Πέτρος Καμπούρης, οι βουλευτές Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός και Θανάσης Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα κα. Ιωάννα Κούρλα, εκπρόσωπος του ανώτερου στρατιωτικού Διοικητή Φρουράς Σπάρτης, Ταγματάρχης κ. Ηλίας Ζακάκης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Ευρώτα, αστυνόμος Β κ. Σταύρος Κοντάκος, ο Δήμαρχος Ελαφονήσου κ Άγγελος Τσιριγωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ Άγγελος Αντωνάκος, εκπρόσωποι του συνδέσμου έφεδρων αξιωματικών νομού Λακωνίας και των απόστρατων σωμάτων ασφαλείας νομού Λακωνίας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και πλήθος πολιτών.

Στην τελετή το παρών έδωσαν και οι Φιλαρμονική του Δήμου Ευρώτα καθώς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου.