ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

Ο Δήμος Ευρώτα τιμά και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την επέτειο της εθνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου, με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων τόσο στην έδρα του Δήμου, τη Σκάλα, όσο και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.

Το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει επετειακές ομιλίες, εκδηλώσεις και απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές-μαθήτριες σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Ειδικότερα, στη Σκάλα, όπου και η έδρα του Δήμου, μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας Πηγών και κατάθεση στεφάνων. Μετά την εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της Ημέρας και την απαγγελία ποιημάτων από μαθητές, θα ξεκινήσει στην κεντρική οδό της πόλης η Παρέλαση.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις με παρελάσεις θα λάβουν χώρα σε όλο τον Δήμο Ευρώτα και ειδικότερα στο Βλαχιώτη, στον Άγιο Δημήτριο, στον Βρονταμά, στο Γεράκι, στη Γλυκόβρυση, στο Δαφνί και στις Κροκεές.

Να σημειωθεί ότι με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, κατά τον χρόνο τέλεσης αυτών, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Συγκεκριμένα προβλέπεται:

  • Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.