ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ «ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΑΛΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ «ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΑΛΑΣ

«Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στην Υγεία μας», είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα Σκάλας Δήμου Ευρώτα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυριών Σκάλας, το Σάββατο 8 Απριλίου 2023. στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας.

Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Δρ. Παναγιώτης Μπασουράκος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η Μεσογειακή διατροφή, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται γενικά η παραδοσιακή διατροφή των χωρών της Μεσογείου, είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή τόσο για τη διαχείριση του βάρους μας όσο και για την υγεία μας.

Σύμφωνα με έρευνες, η Μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για: διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, νευροεκφυλιστικές ασθένειες – όπως άνοια, αλτσχάιμερ, πάρκινσον – ενώ μπορεί να αυξήσει τη μακροζωία.

Να σημειωθεί ότι η παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή, ανακηρύχθηκε από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) ως Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.