ΚΑΣΤΡΕΙΑ 2023 ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 21:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΑΣΤΡΕΙΑ 2023 ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 21:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ποίηση και μουσική σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Ο Δήμος Ευρώτα, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία», η Κοινότητα Γερακίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών, σας προσκαλούν απόψε στις 21:00 στην είσοδο του Κάστρου Γερακίου σε μια «Μουσική παράσταση … υπό το Σεληνόφως». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Γυναικείες μορφές στο έργο του Γιάννη Ρίτσου: η γυναίκα στη σονάτα του Σεληνόφωτος, η μάνα στον Επιτάφιο, η Ελένη… Αποσπάσματα διαβάζει και δραματοποιεί η ηθοποιός Μαρία Τζανουκάκη. Τραγουδά η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά. Παίζουν οι: Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), Δημήτρης Παπαγγελίδης (κιθάρα). Πιάνο και επιμέλεια της παράστασης ο Γιώργος Αντ. Παυλάκος. Απαγγελίες και τραγούδι ο μουσικός-εκπαιδευτικός και συγγραφέας Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Ηχοληψία ο Θεόδωρος Χρηστάκος.

Ο Λάκωνας ποιητής σε μια συνομιλία με τους ποιητές Lorca, Σαπφώ, Γκάτσο, Σαχτούρη, Καμπανέλη, τους συνθέτες Μπετόβεν, Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκο και τους ερμηνευτές Νταντωνάκη και Ξυλούρη.

Για την αποψινή εκδήλωση στο κάστρο θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του κόσμου με το λεωφορείο του Δήμου.

Θα αναχωρεί από την Κάτω Βρύση (από τις 8 μμ).