ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, προχωρά ο Δήμος Ευρώτα, με αφορμή τις συνθήκες παρατεταμένου ψύχους.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, η θερμοκρασία του αέρα στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση, με συνέπεια να δημιουργούνται προϋποθέσεις παγετού ειδικά κατά τις πρωινές ώρες.

Με αυτό το δεδομένο και προκειμένου να προφυλαχθούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, οι οποίοι μεταβαίνουν νωρίς το πρωί προς τις οικείες σχολικές μονάδες, αλλά και να καθίσταται εύρυθμη η εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του covid-19 είναι απαραίτητος ο αερισμός των σχολικών αιθουσών, ο Δήμαρχος Ευρώτα αποφάσισε την εκ νέου αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Έτσι και αύριο Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν οι μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα νηπιαγωγεία, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, κ. Δήμος Βέρδος : «Γνώμονάς μας είναι η προφύλαξη των μαθητών, των γονέων τους, αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού από την έκθεσή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν στον Δήμο μας τις επόμενες ώρες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το πλαίσιο που έχει υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση του covid-19, το οποίο προβλέπει τον συχνό εξαερισμό των σχολικών αιθουσών, με συνέπεια την περαιτέρω έκθεση μαθητών και εκπαιδευτικών σε συνθήκες ψύχους, μας επιβάλλει τη λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την προστασία τους».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ