ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ ΒΡΟΝΤΑΜΑ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ ΒΡΟΝΤΑΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για το ιστορικό Παλαιομονάστηρο Βρονταμά από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024. Οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορική σημασία της περιοχής, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον Δήμο Ευρώτα και τις γύρω περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες που συνδύασαν την παράδοση με τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση με παρουσίαση παραδοσιακών χορών, δύο μουσικές βραδιές και τον 2ο αγώνα μνήμης του Παλαιομονάστηρου.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων ήρθε στις 15 Σεπτεμβρίου με την επίσημη δοξολογία στον χώρο του Παλαιομονάστηρου. Ακολούθησαν η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και η κατάθεση στεφάνων.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της προώθησης του τόπου ως προορισμού με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Τόνισε επίσης την πρόθεση του Δήμου να συνεχίσει να στηρίζει παρόμοιες δράσεις που ενισχύουν την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό.

Το Παλαιομονάστηρο Βρονταμά, με τη μακρά ιστορία του και τη μοναδική φυσική ομορφιά του, απέδειξε για ακόμη μια φορά πως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά σημεία αναφοράς της περιοχής.