ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, είναι περισσότερο ημέρα υπενθύμισης. Γιορτάζουμε και τιμούμε την καθημερινή προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να σταθούν ισάξια στην κοινωνία. Όμως, αυτή η κοινωνία, παρά τις καλές προθέσεις που εκφράζει, δυστυχώς συνεχίζει να είναι ρατσιστική και σε κάποιες περιπτώσεις επιθετική σε άτομα με αναπηρίες.
Γι’ αυτό και είναι περισσότερο από αναγκαίο να αντιληφθούμε συνολικά ως Πολιτεία ότι ο αγώνας για να έχουν οι συνάνθρωποί μας με κινητικά ή νοητικά προβλήματα ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες, ίσες προσβάσεις παντού, πρέπει να είναι διαρκής.
Στον Δήμο μας λαμβάνουμε μέριμνα για τη διευκόλυνση των συνδημοτών μας με αναπηρίες. Από ειδικές τουαλέτες σε σχολικές μονάδες, μέχρι ράμπα αναπήρων στην παραλία Έλους για τη διευκόλυνση των λουόμενων με κινητικά προβλήματα. Ιδιαίτερη βαρύτητα όμως δίνουμε στην εκπαίδευση, στην οποία η πρόσβαση πρέπει να είναι ισότιμη χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Στο Δήμο μας λειτουργεί στην περιοχή του Περιστερίου το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.). Πρόκειται για ένα σχολείο πλήρως στελεχωμένο με Εκπαιδευτικό προσωπικό, με Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.
Στόχος μας είναι να αυξήσουμε δομές και υπηρεσίες, οι οποίες στηρίζουν ουσιαστικά όλους τους συνδημότες μας χωρίς εξαιρέσεις. Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί, αλλά εκφράζουμε τη βούλησή μας να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την επίλυσή τους και σε αυτή την προσπάθεια δεν θέλουμε να λείπει κανείς.