ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για ουσιαστική ισότητα, για την κατάργηση κάθε διάκρισης, του αυταρχισμού και της βίας, είναι συνεχής.

Η σύγχρονη γυναίκα έχει κατακτήσει πολλά, όμως, ακόμη και σήμερα παρατηρούνται όχι μόνο φαινόμενα διακρίσεων, αλλά δυστυχώς και βίας. Τους προηγούμενους μήνες η χώρα μας συγκλονίστηκε από συνεχή φαινόμενα, είτε σωματικής βίας κατά γυναικών, είτε από τις γυναικοκτονίες – άλλο ένα ανησυχητικό φαινόμενο μιας κοινωνίας που εμφανίζεται να τείνει όλο και περισσότερο προς την εσωστρέφεια και τον συντηρητισμό, με ό,τι αυτά συνεπάγονται για την εμφάνιση αυταρχικών συμπεριφορών.

Είμαστε δίπλα στις γυναίκες, αποτίουμε φόρο τιμής και αναγνωρίζουμε τα επιτεύγματά τους, όμως οφείλουμε όλοι να εξαλείψουμε τα εμπόδια και τις αντιστάσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν και εκδηλώνονται μέσω της βίας και της εκμετάλλευσης των γυναικών. Μόνον τότε μπορούμε να μιλάμε για μια πολιτισμένη, σύγχρονη και ευρωπαϊκή κοινωνία. Επειδή πολιτισμός είναι πάνω απ’ όλα ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε».