ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ COVID-19

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ COVID-19

Ο Δήμος Ευρώτα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση αναφορικά με την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας από την πανδημία του Covid-19. Για το λόγο αυτό προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  και τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χατζηχριστοδούλου, για την υλοποίηση έργου που αφορά τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες μεταναστών που διαβιούν στα όρια του Δήμου Ευρώτα.

Πιο συγκεκριμένα προβαίνει στη σύσταση κατάλληλης ομάδας ειδικών η οποία μέσω συστηματικών επισκέψεων στις οικίες μεταναστών θα φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση αυτών αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης  και τις ενδεδειγμένες μεθόδους προστασίας από τον ιό. Επιπλέον, θα προβαίνει στην έγκαιρη ανίχνευση τυχόν θετικών κρουσμάτων Covid-19 με τη διενέργεια Rapid Test ενώ θα διενεργείται άμεσα και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνεται η συστηματική παρακολούθηση και ο έγκαιρος έλεγχος διασποράς του ιού στις ευαίσθητες πληθυσμιακές μονάδες των μεταναστών και κατ’ επέκταση στον ευρύτερο πληθυσμό της περιοχής μας.