ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Ένα εντυπωσιακό ταξίδι στη λαϊκή παράδοση και τις λακωνικές γεύσεις είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκέφτηκαν το Γεράκι του Δήμου Ευρώτα την Κυριακή 30 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύλλογοι και επαγγελματίες του τόπου, υποστηριζόμενοι από την Περιφέρεια, τον Δήμο Ευρώτα και το Επιμελητήριο Λακωνίας, ένωσαν δυνάμεις για την υλοποίηση ενός σημαντικού γαστρονομικού δρώμενου, του Peloponnese Food Stories: Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού που έγινε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Λακωνικές γεύσεις, άνθρωποι και πολιτισμός συναντήθηκαν στον ιστορικό τόπο του Γερακίου, προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες σε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση.

Ειδικότερα, στην κατάκλειστη από επισκέπτες κεντρική πλατεία του Γερακίου, οι τοπικοί παραγωγοί προσέφεραν γευστικές δοκιμές, οι chefs και οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων ετοίμασαν πεντανόστιμες και εμβληματικές συνταγές της Λακωνικής Γαστρονομίας, ενώ στα παιδικά εργαστήρια οι μικροί μάγειρες και οι μικρές μαγείρισσες έπαιξαν και διασκέδασαν.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε και η υφαντική τέχνη του ορθού αργαλειού, καθώς έγινε και η απονομή των διπλωμάτων όσων συμμετείχαν στα μαθήματα της δομής εκμάθησης της Υφαντικής Τέχνης του Γερακίου.

Food Blogging «Καλές πρακτικές αφήγησης μέσα από μία εικόνα»

Νωρίτερα, το πρωί και στο πλαίσιο του 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου, επαγγελματίες της εστίασης και παραγωγοί – τυποποιητές, παρακολούθησαν το 2Ο Workshop με θέμα: Food Blogging «Καλές πρακτικές αφήγησης μέσα από μία εικόνα».

Το σεμινάριο διεξήχθη από την εκπαιδεύτρια γαστρονομίας Ιωάννα Μπαλαφούτη και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις στρατηγικές επικοινωνίας και τους τρόπους διαδικτυακής υποστήριξης και προώθησης των προϊόντων τους.