ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

Σε τροχιά κατασκευής εισέρχεται η νέα γέφυρα του ποταμού Ευρώτα στη Σκάλα, καθώς μετά τη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της αναδόχου εταιρίας, το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με την εγκατάσταση του αναδόχου μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Αυτό τουλάχιστον γνωστοποιήθηκε κατά τη χθεσινή εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης, η οποία έγινε παρουσία και του Δημάρχου Ευρώτα, κ. Δήμου Βέρδου. Όπως τονίστηκε, η νέα γέφυρα, συνολικού προϋπολογισμού 4.465.000 ευρώ, θα εκκινήσει άμεσα και μέσα σε 18 μήνες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, αναβαθμίζοντας τις οδικές μεταφορές στο Δήμο Ευρώτα και τη Νότια Λακωνία. Παράλληλα, βάσει του υφιστάμενου σχεδιασμού η παλιά γέφυρα θα αποδοθεί στους πεζούς και θα αναδειχθεί ως μνημείο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος: «Πρόκειται για μια σημαντική μέρα, καθώς ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των δημοτών Ευρώτα. Σε 15 μέρες θεμελιώνεται αυτό το μεγάλο έργο». Ο κ. Βέρδος ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, καθώς και τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Λακωνίας και Υποδομών & Περιβάλλοντος, κ.κ. Θεόδωρο Βερούτη και Νίκωνα Τζινιέρη, αντίστοιχα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από την πρώτη στιγμή της θητείας τους εκδήλωσαν την πίστη τους στην κατασκευή του έργου αυτού, δίνοντας τον λόγο τους για την υλοποίησή του.