ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3) ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-07-2023

ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3) ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-07-2023

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Μονεμβασίας & Ελαφονήσου της Π.Ε. Λακωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

Η Π.Ε. Λακωνία ενημερώνει το κοινό ότι τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης είναι 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός) και 199 (Πυροσβεστικό Σώμα).

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Μονεμβασίας που αναφέρονται στην υπ’ αρ. πρωτ. 215541/22.06.2023 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας (ΑΔΑ: Ψ1ΠΡ7Λ1-ΑΡΕ).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΡΟΥΤΗΣ