"ΦΡΕΝΟ" ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ - ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

"ΦΡΕΝΟ" ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ - ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

Σε λειτουργία τέθηκαν δύο νέες έξυπνες διαβάσεις στο Δήμο Ευρώτα και συγκεκριμένα στη Σκάλα, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στις διελεύσεις πεζών και κυρίως των μαθητών κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησής τους από τις σχολικές τους μονάδες.

Ειδικότερα, πρόκειται για ηλεκτρονική σήμανση, υπό τη μορφή ταμπέλας, η οποία, διαθέτοντας αισθητήρες (ραντάρ), καταγράφει και ενημερώνει μέσω ειδικής φωτεινής σήμανσης τους οδηγούς για την ταχύτητα του οχήματός τους, προκειμένου να την ελαττώσουν.

Οι δύο νέες έξυπνες διαβάσεις τοποθετήθηκαν η μία στην είσοδο της Σκάλας από Σπάρτη και η δεύτερη στην είσοδο της Σκάλας από Γύθειο και συγκεκριμένα στο σημεία όπου βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκάλας, με στόχο η διέλευση των πεζών να καθίσταται ασφαλέστερη.

Ο Δήμος Ευρώτα με την προσθήκη των δύο νέων διαβάσεων διαθέτει συνολικά τέσσερις έξυπνες διαβάσεις, αποδεικνύοντας ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον ζήτημα για το Δήμο. Ήδη βρίσκονται σε λειτουργία μία έξυπνη διάβαση στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου και μία έξυπνη διάβαση στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Νιάτων.