Πληροφορίες
Την είσοδο της πόλης της Σκάλας κοσμεί ο Βοτανικός Κήπος του Ιπποκράτη. Ένα έργο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος εκτάσεως περίπου τεσσάρων στρεμμάτων. Το περίφημο πάρκο – Βοτανικός Κήπος του Ιπποκράτη περιλαμβάνει διάδρομο περιπάτου, χλοοτάπητα, δέντρα, θάμνους και κυρίως φυτά, τα οποία χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης για θεραπευτικούς σκοπούς.
Τα φυτά του Ιπποκράτη είναι τοποθετημένα και ομαδοποιημένα σε συγκεκριμένα σημεία και επισημαίνονται με ενδείξεις. Κάποια μεγάλα δέντρα του Ιπποκράτη δε, είναι διασκορπισμένα σε όλη την έκταση του πάρκου, τα οποία επίσης επισημαίνονται. Αρχικά φιλοξενήθηκαν ποικιλίες από μάραθο, μαντζουράνα, δάφνη, μυρτιά, κέδρο, φασκόμηλο, δυόσμο και με την πάροδο του χρόνου προστέθηκαν άλλα είδη.
Ο μεγάλος επιστήμονας, γεννήθηκε στην Κω, περίπου το 460 π.Χ. και θεωρείται μια από εμβληματικότερες φυσιογνωμίες στον τομέα της Ιατρικής – θεωρήθηκε ο μέγιστος παθολόγος της εποχής του. Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και σήμερα οι γιατροί σε ολόκληρο τον κόσμο δίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, κατά τη διάρκεια απονομής του πτυχίου τους. Ο φιλόσοφος απορρίπτει για πρώτη φορά τη μυστηριακή θρησκεία που ερμήνευε ως υπεύθυνο ασθενειών το θεϊκό στοιχείο. Εστιάζει στον άνθρωπο. Μελετάει την ανθρώπινη φύση, το σώμα και τη λειτουργία του, αλλά και την επίδραση που έχει το κλίμα και το περιβάλλον στην υγεία. Για την εφαρμογή της Ιατρικής χρησιμοποιούσε φυτά και βότανα, γιατί πίστευε βαθιά στη δύναμη της φύσης. Από τα 256, περίπου, φυτά που χρησιμοποιούσε, αρκετά αποτελούν τη βάση ακόμα και σύγχρονων φαρμάκων.
Η δημιουργία του Κήπου του Ιπποκράτη στην περιοχή της Σκάλας, δε συνιστά μόνο αισθητική αναβάθμιση, αλλά επίσης αναβάθμιση του πρασίνου της πόλης σε συνδυασμό με τη δυνατότητα παροχής γνώσης για τα φυτά του Ιπποκράτη, με σκοπό να συγκεντρωθούν σταδιακά όσα από τα φυτά του μεγάλου επιστήμονα μπορούν να ευδοκιμήσουν στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής.